Facebook     Instagram     Twitter 

ccsracing.us


  1. I've just passed my first racing School! What do I need to do next?
  2. How much does a license cost?
  3. How can I upgrade to an ASRA license?
  4. When does a CCS/ASRA license expire?
  5. I am a licensed racer with another organization. Do I need to buy a CCS license too?
  6. How long does it take to get my permanent license card?
  7. I received my permanent license, but it's wrong. Can it be fixed?
  8. Why didn't I get the competition number I requested?
  9. Will my ASRA number be the same as my CCS number?
  10. Why must I use a different number at Daytona or other events?
  11. What is a "One Event" License?
  12. Does CCS sell Memberships?
  13. What is my Member Number?
  14. Where can I find a list of available competition numbers for my region?


  1. I've just passed my first racing School! What do I need to do next?
    Answer - Congratulations!

    1. Make sure that the school is approved by CCS. (Refer to the list on the Approved Schools page)

    2. Download these forms from the Forms Page:
    - New Racer Information Packet
    - Competition Rulebook
    - Competition License Application

    ** It is very important that you READ AND UNDERSTAND the Rules completely - from the preparation of your bike to the requirements for each class. This cannot be stressed enough.

    3. Print the License Application form. Complete it in full and sign where indicated. Attach a Photocopy of your School Certificate, your check (if not paying by credit card), and mail everything to CCS. (or bring it to Registration when you sign up for your 1st races)



  2. How much does a license cost?
    Answer - Our licenses are pro-rated and go down in price as the year progresses. The fees are listed on the 2nd page of the License Application.

    *All ASRA Sprint & ASRA Team Challenge participants must have a current AMA Membership as well as a CCS License with ASRA upgrade.

    All prices are subject to change without notice.



  3. How can I upgrade to an ASRA license?
    Answer - Both Amateurs and Experts can compete in all ASRA classes. You will need to complete another License Application to upgrade from a CCS license to an ASRA license so we can assign you an ASRA number. Fill in the ASRA section, sign it & obtain an AMA Membership. There is no additional fee.



  4. When does a CCS/ASRA license expire?
    Answer - All licenses are issued on an annual basis and expire at the end of each calendar year (i.e. Dec. 31st). If you had a license last year, you will receive a new license application in the mail for next season automatically.

    (Have you moved? Send in a Change of Address Form.)



  5. I am a licensed racer with another organization. Do I need to buy a CCS license too?
    Answer - Yes. When applying, please provide photocopies of all current competition licenses with your CCS license application as proof of your racing experience. (Approved organizations are listed on the back of the license application form)

    Exception: No additional payment is required if you have a current license with any of our Affiliates.



  6. How long does it take to get my permanent license card?
    Answer - It should take no longer than 1 month (4 weeks) to receive your permanent license in the mail. If it does not arrive after a reasonable amount of time, contact us.

    If you will be racing in the interim, your name will be listed on our master license list at upcoming events. (Always present your drivers license or other Photo ID to the clerk as confirmation of your identity.)



  7. I received my permanent license, but it's wrong. Can it be fixed?
    Answer - Possibly. Contact us by phone, fax or email and completely describe the errors and corrections needed.

    LRRS Novices take note: Your license will list "NV" (Novice) as the Region with your status as "AM" (Amateur). At all venues other than NHMS, you will race with the Amateur classes.



  8. Why didn't I get the competition number I requested?
    Answer - Number assignments are on a first-come first-serve basis - 1 number per person, per region. The earlier you apply, the better your chances.

    Remember that Numbers 1 through 10 are reserved for the Top 10 Experts in each region and are not available for assignment, even if those riders elect not to use them.

    If you are interested in changing your competition number for the new year, send in your License Application with your new number requests and return it to our office as soon as possible. Then in January, we will start assigning new numbers (those riders who did not renew by the Jan. deadline will have their numbers up for grabs) based on the order that the new number request was received at the Fort Worth office. If the new number you requested is available, your number will be changed and, with a little luck, youÂ’ll be sporting the number of your dreams.

    Naturally, if you like your previous year's number, all you have to do is renew before the January deadline and, unless someone else requested it first, you will get to keep it for another season.



  9. Will my ASRA number be the same as my CCS number?
    Answer - There is no guarantee, but we will try to make both numbers the same. Again, apply as early in the season as you can.

    Most Common Mistake: ASRA riders forget to change numbers on their bikes for CCS races (and visa versa), resulting in a DQ.



  10. Why must I use a different number at Daytona or other events?
    Answer - Duplicate numbers occur when riders from multiple regions converge at the same event. This causes confusion in every department of our operations.

    At very large events (such as Daytona), we may have as many as 8 of the same number entered in the same classes .. and adding an "X" won't help in this case. Changing numbers temporarily for those events helps us identify you accurately - all the way from registration through scoring.

    Note: During an event, seek out the Race Director should you have a question about this topic.

    Advice: Pre-enter and do it early. While this won't guarantee that you will get your normal number, the odds will be more favorable.



  11. What is a "One Event" License?
    Answer - As the name implies, this is a temporary CCS license that is good for one weekend only. These are only sold at the track.

    The One Event License is most often used by members of our Armed Forces who may not be able to race all season. It has also been popular for racers licensed with other organizations who want to "try before they buy".

    To obtain this license, you must present proof of a current year competition license with another organization.

    "One Event" licenses cannot be used during any Daytona event and none will be sold after September 1st.



  12. Does CCS sell Memberships?
    Answer - Yes. Simply apply for a CCS or ASRA Competition License.



  13. What is my Member Number?
    Answer - Do not confuse this with your Competition Number. Your Member Number is a unique numeric code which identifies you in our system. It is assigned to you when your Competition License Application is approved and may be printed on all license "hard cards" issued by our office.

    It's not on my license! - License cards issued by affiliated organizations might not include the Member Number. When in doubt, write in the last 6 digits of your SSN or your date of birth (i.e. 090685 - MonthDayYear). We will look up your number as we process your entry.



  14. Where can I find a list of available competition numbers for my region?
    Answer - We do not publish a list of available numbers. We are constantly issuing licenses, so the number list changes on a daily basis, especially early in the season.

    Call or email the office and we'll look to see if the number you want is available.



© Championship Cup Series and American SportBike Racing Association, all rights reserved.

CHAMPIONSHIP CUP SERIES
9928 Peregrine Trail
Fort Worth, TX 76108-4194
Phone: 817-246-1127
Fax: 817-246-2977

Privacy Statement | Terms of Use | Copyright Information | Advertising | Contact